top of page
Löfbergs logo vit kant.png
Bransch: Konsumentprodukter
Webb: lofbergs.se
Tel: +46 54 14 01 00
Kontakt: Eva Eriksson, hållbarhetschef
Lofbergs_foto-1.jpg

Löfbergs är ett av Nordens största familjeägda kafferosterier. Produktionen motsvarar drygt 10 miljoner koppar gott kaffe – om dagen. Företaget grundades 1906 och är en av världens största importörer av ekologiskt och Fairtrade-certifierat kaffe.

ANSVAR FÖR MÄNNISKOR OCH MILJÖ – FRÅN BÖNA TILL KOPP

CSR och hållbarhet har alltid varit en naturlig del av Löfbergs. I början handlade det mest om att utveckla det lokala samhället. Idag omfattar arbetet hela värdekedjan – från böna till kopp. Engagemanget grundar sig att vi är ett familjeföretag med aktiva ägare som kan ta långsiktiga beslut. Det har resulterat i att vi många gånger varit en föregångare i vår bransch.

 

1995 importerade vi den första containern ekologiskt kaffe, inte för att det fanns en efterfrågan utan för att det kändes rätt och riktigt. Några år tidigare var vi först med aluminiumfria förpackningar. Vi jobbar hela tiden med att minimera vår klimatpåverkan och de senaste 20 åren har vi lyckats fördubbla produktionen utan att öka vår energianvändning.

 

100 PROCENT CERTIFIERAT

Störst fokus när det gäller hållbarhet lägger vi på odlarländerna. Här arbetar vi aktivt med att stärka kaffeböndernas konkurrenskraft och livsvillkor, bland annat genom egna utvecklingsprojekt som hittills engagerat över 40 000 kaffebönder.

 

Vi driver också på för att öka både utbud och efterfrågan av certifierat kaffe, t.ex. Fairtrade, Krav och Rainforest Alliance. Sedan 2016 har allt Löfbergskaffe vara en certifieringsmärkning. Det är bra för både miljön och för kaffebönder och deras livsvillkor. Samtidigt säkerställer vi tillgången på riktigt gott kaffe.

 

Läs mer i vår hållbarhetsredovisning som du kan ladda ner här.

bottom of page