top of page
pfizer-logosallad.png
Bransch: Läkemedel
Webb: pfizer.se
Blogg: ansvarsblogg.se
Tel: +46 8 550 52 000
Kontakt: Bengt Mattson, CSR- och miljöchef
Foto-Pfeizer_foto-1.jpg
NIVÅ 1: PFIZER OCH ANSVARSFULLT FÖRETAGANDE

Pfizers centrala uppdrag är att upptäcka, utveckla och producera läkemedel som botar, lindrar eller förebygger ohälsa. Men i enlighet med programmet ”more than medication” som Pfizer jobbar med på många marknader världen över, så erbjuder vi samhället ”mer än läkemedel”. Företagen är en del av samhället, och måste agera därefter. De företag som inte bedriver sin verksamhet på ett etiskt och moraliskt riktigt sätt riskerar att förlora sina kunder och sitt förtroende i samhället. Företagen måste alltså vara lyhörda mot omvärlden och agera på ett ansvarsfullt sätt. Förväntningarna från omvärlden är särskilt höga på läkemedelsföretag vars verksamhet ytterst handlar om liv och död. Hälsa, livskvalitet och miljö är något som berör alla människor.

 

Pfizers ansvarstagande inkluderar bland annat medverkan i utvecklingen av hälso- och sjukvården, ansvar för patienter, ansvar för medarbetare, samverkan med det lokala samhället, miljöarbete och ideella engagemang.

Visste du exempelvis att

  • Pfizer är ett av de företag i världen som ger mest bidrag till välgörande ändamål. Varje år donerar vi pengar, läkemedel och annan utrustning till ett värde av 2,4 miljarder US dollar vilket motsvarar halva det svenska u-landsbiståndet. Det mesta av detta går till behövande i Afrika.

  • Pfizers stöd till Dopingjouren möjliggör att informationsmaterial utvecklas och sprids i Sverige kring dopingmissbruk.

  • Pfizers kontor i Silverdal i Sollentuna belönades med EU GreenBuilding Award 2008 för att det är en av Europas mest energieffektiva byggnader och att vår fabriksanläggning i Strängnäs har minskat sina utsläpp av fossila växthusgaser med cirka 80% genom att utnyttja energin från förbränning av träavfall.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete:
Nivå 2: CSR- och miljöarbete – en central del av vårt ansvarstagande och

Nivå 3: Hållbarhetsarbete i praktiken
…samt på Ansvarsbloggen.se

bottom of page