top of page
ibm-276x123.png
Bransch: Informationsteknologi
Webb: ibm.se
Tel: +46 8-793 10 00
Kontakt: Susanna Salwén, Corporate Citizenship & Corporate Affairs Manager
IBM-Volunteers_foto-2.jpg
IBM:s SAMHÄLLSANSVAR

IBMs dagliga verksamhet handlar om att skapa innovationer som stärker våra kunders affärer. Som globalt företag sätter vi stort värde i att dessa innovationer även gör skillnad för vår värld. Samhällsansvar är en del av vår själ. Det har alltid ingått i IBMs strategi för att förändra och förstärka vår omvärld.

Vi bistår med teknologi och unika kompetenser i projekt inom utbildning, konst, kultur och miljö över hela världen. Våra anställda lägger ned tid och engagemang för att spara energi och naturresurser. IBM vill också skapa en hälsosam arbetsplats samt påverka våra partner och leverantörer att bidra till en hållbar framtid.

 

Flera av IBMs samhällsinsatser riktar sig mot barn och ungdomar och tanken är att öka deras kunskaper om teknik och arbetsliv och därmed hjälpa dem i deras framtida yrkesliv. Sedan lång tid har vi ett program för att göra skolan bättre i flera av världens länder. Fokus ligger på att förbereda nästa generation ledare och medarbetare samt överbrygga IT-klyftor i världen. IBM har även lanserat IBM KidSmart Early Learning Program för att ge förskolebarn en god grund för tidigt lärande och för att överbygga den digitala klyftan i samhället.

 

Läs mer om IBM:s samhällsansvar och CSR-arbete

bottom of page